Hartje Willingen, Sauerland, fraai appartement, unieke locatie

  • Dhr. Boels

    Vanaf 1 dec. beschikt Willingen over 90 sneeuwkanonnen. Zodra de temperatuur voldoende laag is kun je dan al skien. Totale investering EURO 18 MILJOEN. Vijf hellingen (de langste 1460 m) kunnen dan binnen 50 uur met 30 cm sneeuw bedekt worden.

    In Willingen komen drie van de mooiste natuurgebieden van Duitsland bij elkaar. De hoogstgelegen regio van het Waldecker land, het “Upland”, het Natuurpark Diemelsee en het “Hochsauerland” De bergen van Willingen zijn de hoogste van het Sauerland.

    Ons appartement ligt ‘hartje centrum’ in Willingen tegen een berghelling. Eigenlijk een unieke locatie, want het is er rustig —u beschikt over veel privacy— maar indien u wenst kunt u volop genieten van de uitstekende voorzieningen en de sfeer van Willingen zelf. De bossen liggen op 150 m afstand.

    Willingen is echt leuk! Het is het meest sfeervolle plaatsje van het Sauerland met de beste voorzieningen. Eigenlijk de perfecte locatie voor een heerlijk weekendje uit of voor een langere vakantie. 's Weekends is er veel te beleven en kijk naar de mogelijkheden, ook door de week zul je je niet te vervelen. In september nog een aantal weekenden vrij. Onze gasten zijn telkens weer verrast en enthousiast over wat Willingen hun allemaal te bieden heeft. En dat op 240 km vanaf Arnhem.

    Ons appartement ligt hartje Willingen, alles op loopafstand (en niet in een dorpje nabij Willingen, zodat je toch weer de auto moet gebruiken).

    www.ettelsberg-seilbahn.de/frames/impress.htm

    ———-“Op het mooiste plekje van Willingen en wellicht van heel Sauerland.”——-

    Boven op de Ettelsberg staat de pas geopende Hoogsauerlandtoren, waar op een hoogte van 875 boven N.A.P. van een prachtig uitzicht kan worden genoten. Zomers is Willingen bijzonder populair om te wandelen en te mountainbiken, ‘s winters ideaal om te skien. Willingen beschikt over uitstekende voorzieningen. Het plaatsje is er helemaal op ingesteld om het z’n gasten het hele jaar naar de zin te maken. Je hebt er prima eet- uitgaans gelegenheden, leuke winkeltjes en een gemoedelijke sfeer.

    Ons appartement ligt in het centrum (alles op loopafstand)tegen een berghelling en biedt z'n gasten veel privacy. Uitstekende mogelijkheden voor o.a. wandelaars, mountainbikers, skiers/langlaufers en voor een ieder die er even helemaal uit wil zijn. Keuze uit tientallen gelegenheden waar voor relatief weinig geld heerlijk gegeten kan worden. Kortom voor elk wel wat wils.

    Het appartement bevindt zich op de begane grond. Ideaal, want daardoor heeft u feitelijk het alleengebruik van het terras(tuinmeubilair aanwezig) met groot grasveld (zie foto). Vanuit het appartement heeft u een bijzonder fraai uitzicht. Het ligt zeer gunstig op de zon. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds profiteert u van de zon. Het maakt deel uit van een geheel met daarin totaal vijf appartementen, waarvan twee permanent worden bewoond. Het is zeer degelijk geisoleerd. Geluidshinder van buren hebt u niet.

    Het appartement beschikt over twee slaapkamers (totaal vier bedden + eventueel nog een slaapbank, zeer geschikt voor vier a vijf personen), een zeer ruime badkamer met toilet en douche, hal, een ruime, gezellige woonkamer met compleet ingerichte open keuken, centrale verwarming, satteliet-t.v (helaas nog geen Nld. zenders), videorecorder en CD-speler. Direkt achter het appartement (aan de noordzijde) ligt een eigen parkeerplaats. Hoewel dus in het centrum gelegen biedt het appartement de gasten veel privacy en rust. 's Morgens zult u tijdens het ontbijt regelmatig “ons eekhoorntje” op het terras zien.

    Willingen is vanwege z'n prachtige omgeving en perfecte faciliteiten een populaire bestemming om er helemaal uit te zijn. Het plaatsje vormt een harmonisch geheel met z'n omgeving en ligt als het ware tussen de bergen. De meeste voorzieningen (tropisch zwembad / ijsbaan, de gezellige hoofdstraat met z'n restaurantjes, de wandelroutes) bevinden zich op zo'n 180 meter van het

    appartement.

    Wat heeft Willingen u allemaal te bieden?

    op 150 meter vanaf het appartement, ligt het heerlijke superluxe LAGUNEN ZWEMBAD, zie ook www.lagunenbad.info (superluxe, water 30 C, o.a. drie glijbanen, langste 125 m, 10 sauna's, Turks stoombad enz., open tot 23.00 uur, een echte aanrader, dus vergeet uw zwemkleding niet!!)

    op 160 m, een overdekte kunst ijsbaan (ook zomers toegankelijk)

    spectaculaire rodelbaan, leuk voor kinderen en volwassenen

    1400 m lange stoeltjeslift naar de top van de 843 meter hoge Ettelsberg (de mountain bike mag mee in de lift). Vanaf hier kunt u o.a. vrij eenvoudig naar de Ettelsberg Hochheide wandelen. Nergens in Europa vindt u een vergelijkbaar groot heideveld op een dergelijke hoogte

    op 875 m boven NAP bevindt zich een leuke uitkijktoren. U kunt kiezen voor de lift of voor een klim via de buitenzijde van de toren. Deze wand vormt daarmee de hoogste outdoor klimwand van Europa

    300 km aan wandelpaden (zie www.uplandsteig.de) in de directe omgeving, vanaf het appartement naar het bos 150 meter

    zo'n 1.000 km aan prachtige mountainbikeroutes(incl. een downhillparcours). Willingen heeft zich ontwikkeld tot het Bike Mekka van Duitsland. Alom bekend is het jaarlijkse mountainbike weekend in juni, waar zo'n 30.000 bike enthousiastelingen op af komen.

    speciale klimhal, uw kinderen zullen enthousiast zijn

    leuke midgetgolfbaan, 130 meter vanaf het appartement

    12 tennis- en squasbanen (op 300 meter afstand)

    sprookjespark

    bioscoop, op 160 meter

    Waldmuseum…………….glasblazerij

    Haus des Gastes (een soort theater met o.a. musicals)

    manege

    een leuk park waar zomers muziekconcerten worden gegeven

    slechts 150 meter lopen naar het gezellige centrum van Willingen, waar leuke winkeltjes zijn en goede eet-en uitgaansgelegenheden

    op slechts 10 km van het appartem. ligt de Diemelsee (een groot stuwmeer)\ waar je prima kunt watersporten (o.a. zwemmen, surfen/zeilen, bootjes verhuur, vissen). Andere populaire meren in de buurt (35 km) zijn o.a. de Edersee en de Mohnesee

    de grootste Ski-springschans ter wereld, de zgn. Muhlenkopfschanz. Krijg zelf een goede indruk van de hoogte waar men vanaf springt, door met de speciale lift naar boven te gaan

    de unieke Bruchhauser Steinen (beschermd gebied, wel toegangkelijk, goede schoenen/conditie vereist, een prachtig uitzicht vormt de beloning voor uw inspanning)

    mogelijkheden tot hanggliding en paragliding (o.a. vanaf de 843 m hoge Ettelsberg)

    14 ski-liften, langste afdaling is 2 km (waar vind je dat zo dicht bij?) grote variatie aan afdalingen, altijd vele km's langlaufloipen

    altijd een schitterende omgeving en een prima sfeer. Houdt u van wandelen? Dan is Willingen de vakantiebestemming bij uitstek. De prachtige bossen liggen op slechts 5 minuten (wandel)afstand van het appartement. O.a. de Ettelsberg, 843 meter hoog (schitterend uitzicht), beschikt over een stoeltjeslift, een berghut (Siggis Hutte) en een unieke supermoderne uitkijktoren. Ook aan te bevelen is het wandelen langs het riviertje de Itter naar o.a. Stryck, zum Paradies (naar 's werelds grootste skispringschans, de Muhlenkopfschanze), het beschermd natuurgebied Ettelsberg-Hochheide, der Grosse Grube, het prachtige Hoppeckedal, over de Orenberg naar Schwalefeld (ligt 6 km vanaf Willingen) of door de bossen naar de unieke Bruchhauser Steinen. Kortom heerlijke wandelmogelijkheden.

    Het gebied leent zich uitstekend om te mountainbiken. De fiets mag zelfs mee in de stoeltjeslift. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn b.v. de stuwmeren zoals de Diemelsee (10 km), de Edersee (Schloss Waldeck) en de Mohnesee. Met de kinderen naar het attractiepark Fort Fun (Meschede), het eeuwenoude kasteel Bad Berleburg, een dagje naar Korbach, Bad Wildungen, Bad Arolsen (hier kan het slot worden bezichtigd waar koningin Emma werd geboren), Warstein (bekend van z'n bier), de grotten van Attendorn, of leuk (overdekt) winkelen in Kassel, enz.

    Door de schitterende omgeving, de bergen, de bossen, de zuivere lucht, de grandioze voorzieningen en de sfeer heeft Willingen voor een ieder echt heel veel te bieden. Willingen is een kuuroord van de eerste orde en vormt een ideaal uitgangspunt voor een fantastische vakantie. Je hebt er prima eet- uitgaans gelegenheden, leuke winkeltjes en een gemoedelijke sfeer. En dat op slechts enkele uurtjes van huis (vanaf Arnhem 240 km).

    Winterberg heeft de naam, Willingen heeft de faciliteiten, de sfeer en de prachtige omgeving. www.ettelsberg-seilbahn.de

  • nicole

    hallo

    wat zijn de prijzen voor een lang weekend in februari??

    groetjes nicole

  • Hilde

    Is uw appartement nog vrij van 22 dec tot 29 dec?

    met vriendelijke groet,

    Hilde

  • Linda

    Hallo,

    Wat kost een weekendje (van vrijdagmiddag t/m zondagochtend) in januari of februari 2008? Heeft u ook foto's van het appertement?

    Groeten,

    Linda

  • s. Mulder

    Goede avond Heer Boels

    Kwam vanavond Uw advertentie tegen op internet over Uw appartement.

    Kunt U mij vertellen of dit appartement eventueel nog vrij is van af 25 of 26 juli voor 2 weken? wat zijn hiervan dan de kosten.

    En hebt U misschien ook wat foto"s van het appartement?

    met vriendelijke groet,

    S. Mulder

  • s. Mulder

    Goede avond heer Boels ,

    Omdat ik twijfel of mijn bericht wel verstuurd is doe ik het voor alle zekerheid nog maar een keer.

    Is uw appartement nog vrij van 25 of 26 juli voor 2 weken daarna.

    Wat is eventueel de huurpijs?

    hebt U misschien wat foto"s van het appartement?

    met vriendelijke groet,

    S. Mulder

  • Marielle

    Geachte heer Boels,

    Zag uw bericht op internet. Wat is de site van uw verblijf? Wij hebben interesse!

    hartelijke groet, Marielle Wildeboer

  • Irene

    Heeft u nog plek voor de periode van 1 of 2 jan tot 4 januari 2009 voor 4 tot 7 personen? Zoja, wat zijn de kosten?

    Graag uw spoedige reactie.

    M.vr.gr.

    IreneDhr. Boels schreef:

    >

    > Vanaf 1 dec. beschikt Willingen over 90 sneeuwkanonnen. Zodra

    > de temperatuur voldoende laag is kun je dan al skien. Totale

    > investering EURO 18 MILJOEN. Vijf hellingen (de langste 1460

    > m) kunnen dan binnen 50 uur met 30 cm sneeuw bedekt worden.

    >

    > In Willingen komen drie van de mooiste natuurgebieden van

    > Duitsland bij elkaar. De hoogstgelegen regio van het

    > Waldecker land, het “Upland”, het Natuurpark Diemelsee en het

    > “Hochsauerland” De bergen van Willingen zijn de hoogste van

    > het Sauerland.

    >

    > Ons appartement ligt ‘hartje centrum’ in Willingen tegen een

    > berghelling. Eigenlijk een unieke locatie, want het is er

    > rustig —u beschikt over veel privacy— maar indien u wenst

    > kunt u volop genieten van de uitstekende voorzieningen en de

    > sfeer van Willingen zelf. De bossen liggen op 150 m afstand.

    >

    > Willingen is echt leuk! Het is het meest sfeervolle plaatsje

    > van het Sauerland met de beste voorzieningen. Eigenlijk de

    > perfecte locatie voor een heerlijk weekendje uit of voor een

    > langere vakantie. 's Weekends is er veel te beleven en kijk

    > naar de mogelijkheden, ook door de week zul je je niet te

    > vervelen. In september nog een aantal weekenden vrij. Onze

    > gasten zijn telkens weer verrast en enthousiast over wat

    > Willingen hun allemaal te bieden heeft. En dat op 240 km

    > vanaf Arnhem.

    >

    > Ons appartement ligt hartje Willingen, alles op loopafstand

    > (en niet in een dorpje nabij Willingen, zodat je toch weer de

    > auto moet gebruiken).

    >

    > www.ettelsberg-seilbahn.de/frames/impress.htm

    >

    > ———-"Op het mooiste plekje van Willingen en wellicht

    > van heel Sauerland."——-

    >

    > Boven op de Ettelsberg staat de pas geopende

    > Hoogsauerlandtoren, waar op een hoogte van 875 boven N.A.P.

    > van een prachtig uitzicht kan worden genoten. Zomers is

    > Willingen bijzonder populair om te wandelen en te

    > mountainbiken, 's winters ideaal om te skien. Willingen

    > beschikt over uitstekende voorzieningen. Het plaatsje is er

    > helemaal op ingesteld om het z'n gasten het hele jaar naar de

    > zin te maken. Je hebt er prima eet- uitgaans gelegenheden,

    > leuke winkeltjes en een gemoedelijke sfeer.

    >

    > Ons appartement ligt in het centrum (alles op

    > loopafstand)tegen een berghelling en biedt z'n gasten veel

    > privacy. Uitstekende mogelijkheden voor o.a. wandelaars,

    > mountainbikers, skiers/langlaufers en voor een ieder die er

    > even helemaal uit wil zijn. Keuze uit tientallen gelegenheden

    > waar voor relatief weinig geld heerlijk gegeten kan worden.

    > Kortom voor elk wel wat wils.

    >

    > Het appartement bevindt zich op de begane grond. Ideaal, want

    > daardoor heeft u feitelijk het alleengebruik van het

    > terras(tuinmeubilair aanwezig) met groot grasveld (zie foto).

    > Vanuit het appartement heeft u een bijzonder fraai uitzicht.

    > Het ligt zeer gunstig op de zon. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s

    > avonds profiteert u van de zon. Het maakt deel uit van een

    > geheel met daarin totaal vijf appartementen, waarvan twee

    > permanent worden bewoond. Het is zeer degelijk geisoleerd.

    > Geluidshinder van buren hebt u niet.

    >

    > Het appartement beschikt over twee slaapkamers (totaal vier

    > bedden + eventueel nog een slaapbank, zeer geschikt voor vier

    > a vijf personen), een zeer ruime badkamer met toilet en

    > douche, hal, een ruime, gezellige woonkamer met compleet

    > ingerichte open keuken, centrale verwarming, satteliet-t.v

    > (helaas nog geen Nld. zenders), videorecorder en CD-speler.

    > Direkt achter het appartement (aan de noordzijde) ligt een

    > eigen parkeerplaats. Hoewel dus in het centrum gelegen biedt

    > het appartement de gasten veel privacy en rust. 's Morgens

    > zult u tijdens het ontbijt regelmatig “ons eekhoorntje” op

    > het terras zien.

    >

    > Willingen is vanwege z'n prachtige omgeving en perfecte

    > faciliteiten een populaire bestemming om er helemaal uit te

    > zijn. Het plaatsje vormt een harmonisch geheel met z'n

    > omgeving en ligt als het ware tussen de bergen. De meeste

    > voorzieningen (tropisch zwembad / ijsbaan, de gezellige

    > hoofdstraat met z'n restaurantjes, de wandelroutes) bevinden

    > zich op zo'n 180 meter van het

    > appartement.

    >

    > Wat heeft Willingen u allemaal te bieden?

    >

    >

    > op 150 meter vanaf het appartement, ligt het heerlijke

    > superluxe LAGUNEN ZWEMBAD, zie ook www.lagunenbad.info

    > (superluxe, water 30 C, o.a. drie glijbanen, langste 125 m,

    > 10 sauna's, Turks stoombad enz., open tot 23.00 uur, een

    > echte aanrader, dus vergeet uw zwemkleding niet!!)

    >

    > op 160 m, een overdekte kunst ijsbaan (ook zomers

    > toegankelijk)

    >

    > spectaculaire rodelbaan, leuk voor kinderen en volwassenen

    >

    > 1400 m lange stoeltjeslift naar de top van de 843 meter hoge

    > Ettelsberg (de mountain bike mag mee in de lift). Vanaf hier

    > kunt u o.a. vrij eenvoudig naar de Ettelsberg Hochheide

    > wandelen. Nergens in Europa vindt u een vergelijkbaar groot

    > heideveld op een dergelijke hoogte

    >

    > op 875 m boven NAP bevindt zich een leuke uitkijktoren. U

    > kunt kiezen voor de lift of voor een klim via de buitenzijde

    > van de toren. Deze wand vormt daarmee de hoogste outdoor

    > klimwand van Europa

    >

    > 300 km aan wandelpaden (zie www.uplandsteig.de) in de directe

    > omgeving, vanaf het appartement naar het bos 150 meter

    >

    > zo'n 1.000 km aan prachtige mountainbikeroutes(incl. een

    > downhillparcours). Willingen heeft zich ontwikkeld tot het

    > Bike Mekka van Duitsland. Alom bekend is het jaarlijkse

    > mountainbike weekend in juni, waar zo'n 30.000 bike

    > enthousiastelingen op af komen.

    >

    > speciale klimhal, uw kinderen zullen enthousiast zijn

    >

    > leuke midgetgolfbaan, 130 meter vanaf het appartement

    >

    > 12 tennis- en squasbanen (op 300 meter afstand)

    >

    > sprookjespark

    >

    > bioscoop, op 160 meter

    >

    > Waldmuseum…………….glasblazerij

    >

    > Haus des Gastes (een soort theater met o.a. musicals)

    >

    > manege

    >

    > een leuk park waar zomers muziekconcerten worden gegeven

    >

    > slechts 150 meter lopen naar het gezellige centrum van

    > Willingen, waar leuke winkeltjes zijn en goede eet-en

    > uitgaansgelegenheden

    >

    > op slechts 10 km van het appartem. ligt de Diemelsee (een

    > groot stuwmeer)\ waar je prima kunt watersporten (o.a.

    > zwemmen, surfen/zeilen, bootjes verhuur, vissen). Andere

    > populaire meren in de buurt (35 km) zijn o.a. de Edersee en

    > de Mohnesee

    >

    > de grootste Ski-springschans ter wereld, de zgn.

    > Muhlenkopfschanz. Krijg zelf een goede indruk van de hoogte

    > waar men vanaf springt, door met de speciale lift naar boven

    > te gaan

    >

    > de unieke Bruchhauser Steinen (beschermd gebied, wel

    > toegangkelijk, goede schoenen/conditie vereist, een prachtig

    > uitzicht vormt de beloning voor uw inspanning)

    >

    > mogelijkheden tot hanggliding en paragliding (o.a. vanaf de

    > 843 m hoge Ettelsberg)

    >

    > 14 ski-liften, langste afdaling is 2 km (waar vind je dat zo

    > dicht bij?) grote variatie aan afdalingen, altijd vele km's

    > langlaufloipen

    >

    > altijd een schitterende omgeving en een prima sfeer. Houdt u

    > van wandelen? Dan is Willingen de vakantiebestemming bij

    > uitstek. De prachtige bossen liggen op slechts 5 minuten

    > (wandel)afstand van het appartement. O.a. de Ettelsberg, 843

    > meter hoog (schitterend uitzicht), beschikt over een

    > stoeltjeslift, een berghut (Siggis Hutte) en een unieke

    > supermoderne uitkijktoren. Ook aan te bevelen is het wandelen

    > langs het riviertje de Itter naar o.a. Stryck, zum Paradies

    > (naar 's werelds grootste skispringschans, de

    > Muhlenkopfschanze), het beschermd natuurgebied

    > Ettelsberg-Hochheide, der Grosse Grube, het prachtige

    > Hoppeckedal, over de Orenberg naar Schwalefeld (ligt 6 km

    > vanaf Willingen) of door de bossen naar de unieke Bruchhauser

    > Steinen. Kortom heerlijke wandelmogelijkheden.

    >

    > Het gebied leent zich uitstekend om te mountainbiken. De

    > fiets mag zelfs mee in de stoeltjeslift. Andere

    > bezienswaardigheden in de buurt zijn b.v. de stuwmeren zoals

    > de Diemelsee (10 km), de Edersee (Schloss Waldeck) en de

    > Mohnesee. Met de kinderen naar het attractiepark Fort Fun

    > (Meschede), het eeuwenoude kasteel Bad Berleburg, een dagje

    > naar Korbach, Bad Wildungen, Bad Arolsen (hier kan het slot

    > worden bezichtigd waar koningin Emma werd geboren), Warstein

    > (bekend van z'n bier), de grotten van Attendorn, of leuk

    > (overdekt) winkelen in Kassel, enz.

    >

    > Door de schitterende omgeving, de bergen, de bossen, de

    > zuivere lucht, de grandioze voorzieningen en de sfeer heeft

    > Willingen voor een ieder echt heel veel te bieden. Willingen

    > is een kuuroord van de eerste orde en vormt een ideaal

    > uitgangspunt voor een fantastische vakantie. Je hebt er prima

    > eet- uitgaans gelegenheden, leuke winkeltjes en een

    > gemoedelijke sfeer. En dat op slechts enkele uurtjes van huis

    > (vanaf Arnhem 240 km).

    >

    >

    >

    > Winterberg heeft de naam, Willingen heeft de faciliteiten, de

    > sfeer en de prachtige omgeving. www.ettelsberg-seilbahn.de

  • f.de Haan

    Beste,

    ik zoek een appartement in Willingen voor 1 week, vanaf 14 feb. Wat heeft u in de aanbieding?

    Met vr.groet.

    F. de Haan

  • E. Nijhoff

    Goedenmorgen,

    Wij gaan voor het eerst (met de auto) naar Sauerland - Willingen (komende maandag t/m woensdag, d.w.z. 16 t/m 18 februari).

    Een paar vragen:

    Hoe zijn de huidige weersomstandigheden (sneeuw) en weet u wat de weersvoorspellingen zijn voor de komende week?

    En kunt u mij zeggen of het nodig is om sneeuwkettingen mee te nemen of zijn alle wegen zonder sneeuwkettingen goed begaanbaar?

    Klopt het dat de reistijd vanuit Haarlem (nabij Amsterdam) tot in Willingen ca. 3,5 uur is?

    Zijn er files te verwachten onderweg?

    Bij voorbaat hartelijk dank voor uw informatie.